Sommarkurs med Alabaster, i Bohuslän

Under 6 dagar i början av augusti arbetar vi på Konstnärernas kollektivverkstad-Bohuslän, belägen mellan Bovallstrand och Hamburgsund. Mer info här nedan.

6-11 augusti 2024

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän

Start: tisdag 6 augusti kl 11.00. Övriga dagar är arbetstider kl 10.00-17.00

Tid: 6- 11 augusti,

Max antal: 8 st

Kursledare: Annika Löb Mossberg , skulptör

Kursinnehåll:
Alabaster är en ljusfångande sten, delvis transparent. Eftersom den är en mjukare sten, lämpar den sig bra som introducering av stenhuggning.

Du kan ha erfarenhet av skulptur, eller vara nybörjare som lockas av alabasterns charm. Ditt arbete med skulpturen är självständigt.
Alabaster låter sig tämligen enkelt bearbetas, vi använder handverktyg och låter stenen vara vägledande. Lusten att forma är ett kontemplativt arbete. Processen innebär att hugga, raspa, slipa och polera.
Arbetsgången går vi igenom tillsammans. De frågor som uppstår, löser vi efterhand. Grundläggande stenkunskap tar vi upp och hur man tar sig fram i stenen. Säkerhetsfrågor och verktygsskötsel. Arbetsplatsen är i stenverkstadens bås, under tak. Varje deltagare får ett bås att arbeta i, med gott om plats och avstånd till övriga.
Handledning sker via genomgångar i grupp och individuellt. Kursen sker utomhus. Pris för sten tillkommer, cirka 500 kr och betalas på plats. Boende under kurstiden, kan bokas via kursledaren.

Faktura på anmälningsavgift 500 kr, betalas snarast efter anmälan. Mer info kommer vid anmälan.

Pris    5 600 kr

Villkor 2024

Anmälan

%d bloggare gillar detta: