Helgkurs Alabaster, i Bohuslän

Under 4 dagar i början av augusti kan du arbeta på Konstnärernas kollektivverkstad-Bohuslän, belägen mellan Bovallstrand och Hamburgsund. Mer info här nedan.

SKULPTERA I ALABASTER // 2021

Plats: Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän

Tid: 4-7 augusti

Kursledare: Annika Löb Mossberg (annikalob@hotmail.com)

Kursinnehåll:
Alabaster är en mjukare stensort som är delvis transparent, den är bra som introducering av stenhuggning. Den är lämplig för nybörjare, eller för den som lockas av alabasterns charm.
Alabaster låter sig tämligen enkelt bearbetas, vi använder handverktyg och låter stenen vara vägledande. Lusten att forma är ett kontemplativt arbete. Processen innebär att hugga, raspa, slipa och polera.
Arbetsgången går vi igenom tillsammans. De frågor som uppstår, löser vi efterhand.
Du har en alabastersten på ca 10 kg som ingår i kursavgiften och det finns handverktyg till utlåning.

Grundläggande stenkunskap tar vi upp och hur man tar sig fram i stenen, säkerhetsfrågor och verktygsskötsel. Arbetsplatsen är i stenverkstadens bås, under tak. Inga förkunskaper krävs.
Även deltagare med viss erfarenhet är välkomna. Ditt arbete med skulpturen är självständigt.
Handledning sker via genomgångar i grupp och individuellt.

Medtag själv: de skyddsglasögon och hörselskydd du trivs med, arbetskläder, sköna skor gärna grova, tunnare arbetshandskar, hatt eller liknande, märkpenna/krita, skissblock vid behov. Lunch och mellanmål.

Max antal: 8 st. På grund av Covid-19 så är det begränsat antal platser. Vi vidtar alla åtgärder vi kan för att undvika risker. Kursen sker utomhus och varje deltagare får var sitt bås att arbeta i med gott om plats och avstånd till övriga deltagare.

Anmälan till kurs sker via telefon 0523 – 518 95 eller via mail info@kkv-b.se. Ange namn och kontaktuppgifter. Sista anmälningsdag är …. Faktura för anmälningsavgiften på 500:- skickas efter anmälan och betalas in omgående. Resterande kursavgift skall vara betald innan kursen startar.
Betala via bankgiro 5182-2385.